သင့္ေရခဲေသတၱာရဲ့အပူခ်ိန္ကိုဂရုစိုက္ပါ။စစ္ေဆးပါ။ေရခဲေသတၱာရဲ့အပူခ်ိန္သည္၂နွင့္ေလးဒီဂရီစင္တီဂရိတ္ၾကား
တည္ရွိသင့္ပါတယ္။ေရခဲေသတၱာအခန္းမ်ား၊အကန္.မ်ားမွအပူခ်ိန္ကအနုတ္၁၈ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္(-18 deg C)
ရွိသင့္သည္။သည္အပူခ်ိန္ေတြကဘက္တီးရီးယားေပါက္ပြားမွဳကို၊နည္းနိုင္သမွ်နည္းေစသည့္အဆင့္ေတြျဖစ္သည္။
ႏြားနို.နွင့္ၾကက္ဥေတြကိုေရွ.မွာမထားပါနဲ.။အလြန္ပ်က္စီးလြယ္ေသာပစၥည္းေတြကိုအေအးဆံုးေနရာျဖစ္ေသာ
ေနာက္ခန္းမွာထားပါ။ယင္းအစားတံခါးေက်ာဘက္တြင္၊စင္ေတြမွာသနပ္ေတြ၊ကမာေဆာ့လိုၾကာရွည္ခံပစၥည္း
ေတြကိုထားပါ။သည္ပစၥည္းေတြကအပူခ်ိန္ေျပာင္းလဲမွဳေတြကို၊ခံနိုင္ရည္ရွိသည္။
သစ္သီးေတြကိုဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ.၊ခြဲထားပါ။ဆီးသီး၊သစ္ေတာ္သီး၊ပန္းသီး၊ကီ၀ီသီးနွင့္သေဘၤာကဲ့သို.ေသာ
အသီးအခ်ိဳ.ကethyleneဟုေခၚေသာ၊ဓာတ္ေငြ.တစ္မ်ိဳးထုတ္လႊတ္သျဖင့္၊ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို၊အလ်င္အျမန္
ပ်က္စီးေစသည္။
ခ်က္ထားေသာအစားအစာမ်ားကိုမခ်က္ရေသးေသာ၊အစားအစာမ်ားနဲ.ကပ္၍မထားပါနဲ.ေရခဲေသတၱာရဲ့အေပၚ
စင္၊ဆင့္တြင္ထားသည့္မခ်က္ရေသးေသာအမဲသားမွအရည္မ်ားသည္၊ေအာက္စင္၊ဆင့္မွာထားသည့္စားသံုးရန္
အသင့္ျဖစ္ေနေသာအစားအစာေတြေပၚ၊အရည္စက္ေတြက်နိုင္ေပသည္။
မွတ္သားစရာ ဗဟုသုတေတြ အျမဲမွ်ေ၀ေပးလို႔ ေက်းဇူးပါ သူငယ္ခ်င္းေရ း)
ReplyDeleteမေမေရ....ကြ်န္ေတာ္...ေကာင္မေလးတေယာက္ရရင္ မေမဆီကို သင္တန္းတက္ဖို႔ လႊတ္လိုက္မယ္....ဟီး..
ReplyDeleteဘီယာပုလင္းကိုဘယ္နားထားရမလဲ ဟင္
ReplyDeleteေရႊျပည္သူသယ္ရင္းေရ-အားေပးတာေက်း
ReplyDeleteဇူးေနာ္။သူငယ္ခ်င္းမွ်ေ၀တဲ့ ဗဟုသုတေလး
ေတြအတြက္လဲ ေမကေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
ျပတိုက္ေရ-ေၾကာ္ျငာ၀င္တယ္ေနာ္ ဟြန္း။
ေကာင္မေလးတစ္ေယာက္ရရင္တဲ့ ၾကည့္ရ
တာဘယ္နွစ္ေယာက္မ်ားမွန္းထားလဲပဲေနာ္။
ကိုလူသစ္ေရ-ဘီယာပုလင္းကို အျမည္းနဲ.
တူတူထားေနာ္..ဟီးဟီး။လွမ္းယူေနရရင္
ၾကာေနမွာစိုးလို.ေလ..ဟိဟိ။